Mango snijden – Als je ooit eerder in een mango hebt gesneden, weet je waarschijnlijk dat dit niet de gemakkelijkste vrucht is om te snijden.

Mango’s zijn steenvruchten met sappig, zoet, geel vruchtvlees. Ze zijn rijk aan vezels, kalium, vitamine C en vele andere voedingsstoffen.

De mango is er in verschillende varianten. Rijpe mango’s kunnen een groene, gele, oranje of rode schil hebben. Ze kunnen echter onpraktisch lijken vanwege hun grote pit, dus je kunt je afvragen hoe je ze moet snijden.

Basis van Mango

Alle delen van een mango zijn eetbaar.

  • De pit

De pit heeft de neiging om hard en bitter te zijn en wordt meestal weggegooid. De mango pit is vlak en ligt in het midden van de vrucht. Je kunt er niet in snijden, waardoor je eromheen moet snijden.

  • De schil

Hoewel veel mensen de mango schillen, is de mangoschil eetbaar. De schil smaakt taai en bitter. Het is misschien niet zo zoet als het vruchtvlees, maar het bevat wel vezels en andere voedingsstoffen.

We gaan je nu uitleggen hoe je mango kunt snijden op 6 eenvoudige manieren!

1. Mango door de helft snijden en met een lepel uitscheppen

mango snijden met een mes op een snijplank

Één van de gemakkelijkste manieren om een ​​mango te snijden, is door de schil erop te houden en elke helft verticaal langs de pit af te snijden.

Gebruik vervolgens een grote lepel om het vruchtvlees eruit te scheppen en breng het over naar een kom om het te snijden of te eten.

2. Mango snijden in blokjes

Snij de mango in de lengte langs de pit. Houd dan één van de helften vast en kerf een rasterpatroon in het vruchtvlees. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt. Herhaal met de andere helft.

Druk de schil binnenstebuiten. De mango stukjes zullen uitsteken. Verwijder de stukjes met je handen. Je kunt de blokjes ook in een kom lepelen of het vruchtvlees los snijden van de schil.

3. Mango snijden in plakjes

mango snijden in plakjes met een mes

Om dunne plakjes mango te maken, gebruik je een scherp mes om elke helft van het fruit verticaal langs de pit te snijden.

Neem vervolgens één van de helften in je handpalm en snijd met je andere hand lange plakken in het vruchtvlees. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt. Herhaal met de andere helft.

Als alternatief kun je elke helft op een snijplank snijden in plaats van in je handen.

Gebruik een lepel om de plakjes voorzichtig van de schil te verwijderen en het over te scheppen op een kom of bord.

Je kunt ook de schil binnenstebuiten drukken en het vruchtvlees met een mes los snijden van de schil.

4. Mango schillen met een drinkglas

Om jezelf tijd te besparen, kun je een drinkglas gebruiken.

Snijd eerst elke helft af met een scherp mes. Houd vervolgens de ene helft in je handpalm en duw met je andere hand de rand van een drinkglas tussen het vruchtvlees en de schil. Ga door met deze beweging totdat het vruchtvlees is verwijderd en zich in het glas bevindt.

Doe het vruchtvlees in een kom en herhaal met de andere helft.

5. Mango schillen en snijden met een dunschiller

mango schillen met een mes voor chiapudding

Als je een mango in dunnere plakjes wilt snijden, gebruik dan een dunschiller of mes.

Verwijder de schil en haal dan je dunschiller of mes door het vruchtvlees, maak dunne schaafsel. Stop wanneer je de pit raakt en herhaal met de andere helft.

6. Mango snijden met een mango snijder

Een mango snijder is een hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om een ​​mango te halveren en tegelijkertijd de pit te verwijderen.

Om het te gebruiken, plaats je de mango vrucht verticaal op een snijplank en centreer je de snijder erop. Gebruik je handen om de ovale snijmachine door de mango te duwen om beide helften van de pit te scheiden.

Ideeën voor vers gesneden mango

Hier zijn enkele manieren om van deze tropische traktatie te genieten nadat je hem hebt gesneden:

  • op yoghurt of havermout
  • gemengd in salades of in een salade dressing
  • vermengd tot een smoothie met walnoten (of andere noten)
  • in salsa met mais, paprika, jalapeños, koriander en limoen

Conclusie

Zoals je hebt gelezen, kun je mango snijden op veel verschillende manieren. Probeer een mes, dunschiller, mango snijder of zelfs een drinkglas voor de volgende keer dat je naar deze tropische vrucht hunkert.

Leave a comment