Oranjebloesemwater wint de laatste tijd steeds meer aan gebruik en populariteit. Het is zowel in de voedings- als de schoonheidsindustrie te vinden! Niet alleen smaakt het lekker in thee, ijsjes, cakes en koekjes, maar het bevat ook nog eens natuurlijke voedingsstoffen. Verder helpt het je huid te verbeteren en andere gezondheidsproblemen te verlichten.

Ben je benieuwd naar meer? We vertellen je alles over de voordelen en laten je zien hoe je oranjebloesem makkelijk kunt gebruiken.

Voordelen van oranjebloesemwater

oranjebloesemwater voordelen

Hier zijn enkele voordelen en toepassingen van oranjebloesem water:

1. Tonen van de huid

Oranjebloesem staat bekend om zijn prachtige effecten op de huid. Het is een geweldige toner voor de vette huid. Het is zo zacht dat het wordt gebruikt in producten voor baby’s. Vervang je toner door deze volledig natuurlijke middel.

Koop oranjebloesem water dat gemaakt is van natuurlijke en pure distillaties.

2. Verzacht en ontspant de zenuwen

Oranjebloesem wordt vaak gebruikt bij aromatherapie. Waarom? Het zorgt voor een rustgevende effect op de zenuwen. Door dit bloemenwater toe te voegen aan je bad, verlicht je ongemakken, zoals spanning, stress, angst en hoofdpijn.

3. Maakt de huid zacht en glad

Het heeft de vermogen om je huid schoon en verfrissend te maken. Het helpt je huid te hydrateren. Je huid zal de hele dag als satijn aanvoelen.

Wat je nodig hebt:

  • ¼ kopje van dit geweldige bloemenwater
  • 3 eetlepels honing
  • 2 tot 3 kopjes warme melk

Voeg het aan je badwater toe om een mooie, zachte huid te krijgen.

4. Verhelpt maagklachten

In het Midden-Oosten wordt oranjebloesem op allerlei manieren gebruikt. Kinderen krijgen dit heilzame bloemenwater als een natuurlijke behandeling voor indigestie. Het is bekend dat het wonderen verricht. Dat maakt het een geweldige natuurlijke en veilige remedie.

Wil jij Brandend maagzuur verlichten en voorkomen? Dit zijn de beste tips!

5. Verzacht roodheid en irritaties

Zoals eerder vermeld, heeft oranjebloesem fantastische effecten op de huid. Het is vooral goed voor gevoelige en vette huidtypes en het helpt bij het kalmeren van huidirritaties. Het vermindert de roodheid die gepaard gaat met een geïrriteerde huid.

Als je huid gevoelig is voor problemen, probeer dan dit bloemenwater. Het is een effectieve remedie.

6. Geneest wonden van dieren

Zoals je hebt gelezen, is oranjebloesem zo mild dat het zelfs in babyverzorgingsproducten zit. Het is vanwege deze zachtheid dat het bij dieren kan worden gebruikt. Als jouw huisdier een wond heeft, kan je dit water gebruiken om het sneller te laten genezen.

7. Verzacht de (verbrande) huid

Oranjebloesem is te vinden in een breed scala aan huidlotions en crèmes. Dit komt, vanwege het vermogen om de huid zacht te laten voelen en het mooi te maken.

Ben je verbrand door de zon? Het milde effect van dit middeltje zal helpen bij het verzachten van de verbranding. Het helpt om de roodheid van de huid te verminderen.

8. Natuurlijke Haarconditioner

Oranjebloesem wordt ook in veel haarverzorgingsproducten gebruikt. Het ruikt niet alleen absoluut geweldig, bovendien biedt het nogal wat voordelen. Het helpt bij het conditioneren van je haar, zodat het glanzend en sterk is. Hallo, mooie glanzende lokken!

9. Verfrist de lucht

Een van de beste dingen is de heerlijke geur van oranjebloesem. Je hebt geen chemische luchtverfrissers meer nodig. Giet gewoon een paar theelepels van deze bloemenhydrosol in een kom met water en laat zijn natuurlijke parfum elke kamer in je huis vullen.

10. Oranjebloesemwater bevordert de slaap

Je hebt al geleerd dat de geur van oranjebloesem een kalmerend effect heeft. Dit is geweldig voor mensen die aan slapeloosheid lijden. Het enige wat je hoeft te doen is een kleine hoeveelheid op de laken te spuiten of druppelen. Je zal weg dromen in een zoete, rustgevende slaap.

Let op! Oranjebloesemwater kan vlekken maken op bepaalde stoffen. Spuit het op een klein hoekje van je laken.

Oranjebloesemolie (Neroli)

Oranjebloesemolie is ook bekend als etherische olie van neroli. Net als rozenwater en ander bloemenwater wordt het veel gebruikt in cosmetica, aromatherapie en bij het koken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is beter rozen- of oranjebloesemwater?

Het hangt af van je huidtype. Rozenwater is goed voor de droge en gevoelige huid, terwijl oranjebloesemwater goed is voor de vette huid.

2. Kan ik oranjebloesemwater drinken?

Ja. Je moet het echter verdunnen – meng twee eetlepels oranjebloesemwater in een glas water en drink het op.

3. Moet oranjebloesemwater gekoeld bewaard worden?

Nee. Bewaar het gewoon in een luchtdichte verpakking en op een koele, droge plaats. Kijk op het etiket voor bewaarinstructies.

4. Bevat oranjebloesemwater alcohol?

Nee. Natuurlijke oranjebloesemwater wordt gedestilleerd uit bittere sinaasappelbloesem en is alcoholvrij.

Conclusie

We hebben je uitgelegd hoe je op meerdere manieren oranjebloesem in je dagelijkse routine kan opnemen. De voordelen zijn geweldig! Het helpt de huid, het haar en onze slaap te bevorderen. Verder is het ook een natuurlijke remedie bij maagklachten. Het is een veelzijdige product met een hoop voordelen. Een echte aanrader voor iedereen, jong en oud.

Leave a comment