Koffie is één van de meest populaire drankjes ter wereld. Maar wist je dat je aan jouw koffie ook enkele gezonde ingrediënten kunt toevoegen om de gezondheidsvoordelen te vergroten?

In deze blog zullen we je 8 verschillende ingrediënten laten zien die je aan jouw koffie kunt toevoegen om deze gezonde boost te geven. Sommige ingrediënten zullen misschien verrassend zijn, maar ze hebben allemaal unieke voordelen voor jouw gezondheid. Lees verder en ontdek eenvoudige mix-ins waarmee je je dagelijkse trip naar Starbucks kunt laten varen.

Collageen

koffie met collageen

Er wordt ons vaak verteld dat collageen het onmisbare ingrediënt is om ons haar, onze huid en nagels te verbeteren, maar daar houden de voordelen niet op. Collageen is ook een gemakkelijke manier om meer eiwitten in jouw dieet op te nemen.

Volgens Healthline begint ons lichaam de productie van collageen te vertragen naarmate we ouder worden, dus het toevoegen van een schepje aan je ochtendkopje kan ook helpen bij het ondersteunen van belangrijke functies zoals weefselherstel en immuunrespons.

Bovendien voegt celebrity Jennifer Aniston het elke ochtend toe aan haar koffie, en we weten allemaal dat ze er fantastisch uitziet. Collageenpoeder is smaakloos en volledig oplosbaar, dus je zult het niet eens merken in je koffie, maar als je liever een speciale koffiedrankje hebt, klop er dan wat gearomatiseerde collageencreamer door voor extra smaak en schuim.

Kaneel

Kaneel is al een vrij algemeen koffie-additief, En terecht. Het smaakt niet alleen naar herfst, maar het zit ook boordevol gezondheidsvoordelen. Volgens The New York Times heeft kaneel antimicrobiële eigenschappen en zit het vol met antioxidanten. Een dagelijkse dosis van het kruid kan ook de bloedsuikerspiegel verlagen, de hersenfunctie verbeteren en de spijsvertering bevorderen. Strooi het erover voor extra voordelen en smaak.

Boter

Boterkoffie, beroemd gemaakt door Bulletproof Coffee, kan door de gezonde vetten vele voordelen hebben. Dave Asprey, de oprichter van Bulletproof, raadt aan om grasboter of ghee te gebruiken om de meeste antioxidanten en omega-3 vetzuren uit je koffie te halen, of een kokosnoot of MCT-olie (als je zuivel vermijdt). Deze gezonde vetten helpen ook om het energieniveau stabiel te houden, wat betekent dat je geen bloedsuikerpieken zult ervaren en uiteindelijk die post-koffie-crash die kan komen van suikerhoudende koffiedranken. Voeg boter of kokosolie toe aan vers gezette koffie en mix met een blender of melkopschuimer om een heerlijke, romige latte te creëren.

Hieronder is een video met het officiele recept van Bulletproof Coffee:

Adaptogenen

Hoewel adaptogenen een ware rage zijn geweest in wellnesstrends, dateert het gebruik van adaptogenen van meer dan 3000 jaar geleden en wordt het in veel culturen gebruikt, waaronder met wortels in de Ayurveda. Hoewel er veel verschillende soorten adaptogenen zijn, zijn er ongeveer 5 veelvoorkomende soorten met verschillende doeleinden.

  • Cordyceps kan het uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen verbeteren
  • Onderzoek suggereert ook dat ashwagandha de hormonale balans kan verbeteren en antibacteriële eigenschappen heeft.

Zoals met elke verandering in dieet of suppletie, moet je ervoor zorgen dat je jouw arts raadpleegt voordat je het gaat consumeren.

Cacao

koffie met cacaopoeder

Je hoeft niet hard je best te doen om ons te overtuigen om meer chocolade aan het dieet toe te voegen, maar voeg de gezondheidsvoordelen toe en we zijn verkocht. Cacao dateert uit begin 1500 voor Christus. toen Maya’s cacao dronken voor feesten en ceremonies.

Volgens Healthline is het bekend dat het rijk is aan antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen en de hersenfunctie kunnen verbeteren. Hadden we al gezegd dat het heerlijk is? Om je koffie een upgrade te geven, voeg je een lepel cacaopoeder toe (verkrijgbaar bij Holland & Barrett). De smaak van cacao is bitterder dan chocolade (omdat het geen toegevoegde suikers bevat), dus voeg je favoriete zoetstof toe voor een meer mokkasmaak.

Kardemom

Kardemom is afkomstig van de gedroogde, gemalen zaden van de kardemomplant en is een populair ingrediënt dat wordt gebruikt in de Zuid-Aziatische en Scandinavische keuken. Hoewel de smaak meer op munt lijkt, zijn de voordelen vergelijkbaar met die van kaneel. Het bevat veel antioxidanten en kan ook helpen bij de spijsvertering. Omdat het een muntachtige smaak heeft, is het de perfecte specerij als je een fan bent van een pepermunt latte rond de feestdagen, en bonus: Vaarwel koffie adem!

Vanille extract

Het toevoegen van vanille aan je koffie klinkt misschien als een voor de hand liggende suggestie, maar we hebben het niet over je standaard vanillesiroop. Échte natuurlijk vanille-extract of vanilleboon bevat krachtige antioxidanten en kan ontstekingsremmende effecten hebben. Zorg ervoor dat het echt is, geen imitatie gemaakt van synthetische ingrediënten. Je kunt deze kopen bij de AH, Naast het toevoegen van wat smaak aan je koffie, geeft vanille-extract een dosis benodigde mineralen aan je dieet in de vorm van magnesium en kalium.

Kurkuma

Deze populaire specerij wordt al meer dan 4500 jaar medicinaal gebruikt en komt oorspronkelijk uit Zuid-India en Indonesië. Tegenwoordig wordt het over de hele wereld gebruikt voor zowel smaak- als gezondheidsvoordelen, maar wist je dat het ook een gebruikelijke manier is geworden om je koffie (letterlijk) op smaak te brengen? Volgens Healthline bevat kurkuma een stof genaamd curcumine, die bekend staat om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Het zit ook vol met antioxidanten. Kurkuma lattes (gemaakt met kurkuma en melk) zijn ook een geweldige manier om je koffie-inname te verminderen terwijl je nog steeds geniet van een warm drankje.

Leave a comment