Dit recept is perfect voor de chocoholics onder ons die ook graag gezond willen eten. De chocolade-kokosnoot chia-overnight havermout is een heerlijk en gemakkelijk te maken ontbijt dat je de hele ochtend vol energie zal houden. Door de toevoeging van pindakaas wordt dit ontbijt nog romiger en smakelijker. De voedingswaarden en gezondheidsvoordelen van dit ontbijt zijn indrukwekkend, met veel gezonde vetten en vezels die je spijsvertering en stofwisseling een boost geven. Dit ontbijt is niet alleen lekker, maar ook een voedzaam en gezond begin van de dag.

Ingrediënten voor 1 – 2 personen

  • 40 gram havermout
  • 10 gram chiazaad
  • 10 gram cacaopoeder
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 10 gram kokosrasp
  • 5 gram ahornsiroop
  • Optioneel: chocolade druppels

Bereiding

  1. Meng de havermout, chiazaad en cacaopoeder in een kom.
  2. Voeg de amandelmelk en pindakaas toe en roer goed door elkaar.
  3. Dek de kom af en zet het geheel een nacht in de koelkast.
  4. Haal de kom uit de koelkast en voeg ahornsiroop toe.
  5. Roer goed door en verdeel over twee schaaltjes. voeg indien gewenst wat extra amandelmelk toe om de havermout wat dunner te maken
  6. Garneer met kokosrasp en/of pure chocoladedruppels, pindakaas of chiazaad indien gewenst.

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën: 249 kcal
  • Koolhydraten: 29 gram
  • Eiwitten: 8 gram
  • Vetten: 13 gram, verzadigde vetten 3 gram
  • Vezels: 10 gram

Gezondheidsvoordelen

  • Havermout bevat veel vezels en zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel.
  • Chiazaad is een goede bron van omega-3 vetzuren en vezels.
  • Cacaopoeder bevat antioxidanten en kan het humeur verbeteren.
  • Amandelmelk is laag in calorieën en bevat weinig suiker.
  • Pindakaas is een goede bron van eiwitten en gezonde vetten.
  • Kokosrasp bevat vezels en kan het immuunsysteem ondersteunen.

Leave a comment